Jag och mamma har alltid längtat efter den krämiga smaken som delicatobollar har men som vi aldrig har fått till här hemma...så vi provade ett nytt recept och sedan rullade vi dem med smält choklad i handflatorna och åh vad gott det blev!
Chokladbollar;
3 dl havregryn
100 gram smör
0,7 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao
2 msk vispgrädde
4 bitar mörk choklad (marabou)
½ msk rapsolja
Kokos
- Mixa havregryn med stavmixer.
- Blanda ihop mixad havregryn, smör, socker, vaniljsocker och kakao till en smet och blanda i grädden.
- "Rulla" bollar med en matsked och lägg på en tallrik, ställ in i kylen en stund så dem stelnar till.
- Smält choklad med rapsolja i vattenbad.
- Ta lite smält choklad i handflatorna och rulla chokladbollarna igen, rulla dem i kokos direkt.
- Lägg på bakplåtspapper, sätt in dem i kylen och låt stelna.
Så delikata, de här måste vi göra igen och igen och igen...
SvaraRaderaKram
Chokladbollar är aldrig fel....
SvaraRaderaSka baka dem med sweeney nu ^^ tack för tipset :D
SvaraRadera