onsdag 30 mars 2011

Brutna chokladbröd



De här kakorna är lite som kolasnittarna fast de har en god chokladsmak istället :) Det går snabbt och lätt att göra dem så det är perfekta kakor när man inte har så mycket tid. :)

Brutna chokladbröd:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
150 gram margarin/ smör
1 äggula

1 äggvita
Pärlsocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en skål.
  3. Finfördela margarinet i blandningen. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i tre bitar och rulla ut varje bit till en längd, knappt så lång som plåten.
  5. Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till ganska hårt med handflatan så att den flyter ut lite och blir plattare.
  6. Pensla med äggvita och strö över pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg, ca 12 min.
  8. Skär kakorna i sneda bitar omedelbart. Låt dem kallna på plåten.




2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad :)