Jag försökte få till en fin färgkombination genom att hälla gult strössel över dem men det blev inte riktigt som jag tänkte mej...Kakburken som syns i bakgrunden har jag fått av min mormor. :)
Här bakas det fler macarons! Jag använde samma recept som förra gången...receptet hittar ni här. Jag gjorde en annan sats i veckan också men då malde jag mandeln i en mandelkvarn och de blev inte alls bra! Denna gången så gjorde jag mandelmjöl i förväg och resultatet blev genast mycket bättre, första gången det blev bra så körde jag mandeln i stavmixer så det är ganska viktigt att mixa mandeln/ använda mandelmjöl ifall man vill få en fin och slät yta. :)
Mandelmjöl;
Sötmandel
- Skålla mandeln, ploppa ut dem från sitt skal.
- Torka mandeln så att den är helt torr, kör mandeln i en mixer eller med stavmixer. När jag gjorde detta blev mandeln väldigt varm så jag la upp den på en tallrik så att den skulle svalna något innan jag fortsatte.
- Sikta eller sila ner mandeln i en burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad :)