Igår bakade jag chokladpraliner med choklad-hallontryffel som fyllning. De blev väldigt goda :) Det tar ett tag att göra dem men det är dem värda! :)
Såhär gör du choklad- hallonpraliner;
Ingredienser,
1 ½ dl vispgrädde
200 g frysta hallon
½ vaniljstång
350 g mörk choklad
120 g ljus choklad
40 st ischokladformar
- Smält 125 g mörk choklad i vattenbad.
- Pensla insidan av ischokladformarna med chokladen, ställ in de i kylen.
- Finhacka 150 g mörk choklad och 100 g ljus choklad, lägg i en bunke.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna, lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.
- Låt sjuda ca 5 min, sila hallonblandningen över den finhackade chokladen.
- Rör tills all choklad smält, när tryffeln är 25 grader varm kan du hälla i den i de chokladfyllda formarna. Obs! Fyll inte hela formarna.
- Ställ in formarna i kylen, häll den resterande choklad- hallontryffeln i en avlång form klädd med bakplåtspapper, ställ in formen i kylen.
- Smält 75 g mörk choklad och häll på toppen av pralinerna. Obs! häll inte för mycket choklad för då blir det för mycket choklad och för lite tryffel. Ställ de i kylen.
- När chokladen på toppen stelnat, smält 20 g ljus choklad över vattenbad och ringla mönster med en tandpetare/ liten sprits.
SV: Jag har provat att vispa utan vattenbad också och det blir lika bra :). Men nu har jag prövat båda iallafall och båda blir lika bra :D.
SvaraRaderaFarligt goda!!!
SvaraRadera