tisdag 28 juni 2011

Rabarberpaj

Nu är jag kanske lite sent ute eftersom att rabarberna inte är lika goda som de var för någon vecka sedan men bättre sent än aldrig :) Rabarberpaj är nog min absoluta favoritpaj! Det är så perfekt smak i pajen med de sura rabarberna och det söta täcket, dessutom gör vi bara pajen under tiden som vi har egna rabarber i trädgården, alltså tröttnar man inte på den :) Det var inte så länge sedan vi provade det här receptet men det är gott, det är vit choklad i täcket och det passar faktiskt bra ihop med rabarberna. Jag trodde inte att det var en bra blandning men man får ju våga prova olika recept och det visade sig vara väldigt gott! :)


Rabarberpaj med vit choklad:
6- 8 rabarber
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rabrberna i ca 2 cm stora bitar. Smöra en form och lägg i rabarberna, häll över strösocker och potatismjöl.
  2. Grovhacka choklad och sötmandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Låt smöret svalna lite, blanda i vetemjöl, havregryn, socker, choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarber- bitarna.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min, tills täcket fått fin färg.

1 kommentar:

  1. Mmm, det var supergott! Täcket med vit choklad passade ju också bra till hallonpajen som vi gjorde när Gittan och Kyllan var på besök.
    Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad :)