söndag 13 november 2011

Nu räcker det!

Usch nä nu har jag fått nog av den här bloggpausen, det känns som att det är dags att dra igång bloggen igen! :)

Nu börjar det bli kallare och mörkare ute och det är lätt att känna sig lite dyster då, så nu får ni ett av Leilas recept på cupcakes. De här cupcakesen kommer definitvt muntra upp er!



Cokladcupcakes;
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting;
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
(1 msk varmt kaffe)

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kako och philadelphiaost krämigt. (Rör sist ner kaffet, jag uteslöt kaffet och det blev bra ändå.)
  2. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.
Som vanligt är det mamma som tar bilderna!